2016. június 26., vasárnap

Hogyan ússzunk meg egy gyilkosságot - Prológus

Prológus

Olivia Adamson elbeszélése

1982. június 14 Los angeles, California

- És a 82-es bálkirály és bálkirálynő- nyitotta fel Amy Smith a borítékot. Az első sor dühös pillantásokat vetett rá, nem neki lenne ott a helye. Micsoda barbárság, mit, számit ki jelenti be, minden, ami számít az az, hogy ki nyeri meg.
A teremben néma csönd lett, mindenki a bejelentést várta.
- Olivia, jelentkezz!- hallatszotta csuklómból a hívás, majd a fülemhez kaptam, mintha csak a hajamat igazítanám meg.
- A színpadtól jobbra állok- suttogtam a fülbevalómat igazgatva.
- Tudom, hogy hetek, sőt hónapok óta mindenki erre vár. Ki lesz nem csak az iskola, hanem Californi királya is!- húzta az időt tovább Amy, miközben a színpadra felvitte két tanár a két koronát. Mr. Rogers, kiszúrt a tömegben, látta rajtam, hogy ideges vagyok, vagy legalább is a kézmozdulatokból erre következtetett. Kissé elfordultam, hogy jól halljam Joe-t.
- Ha te nyernél, ne menj fel a színpadra- hallatszott Joe hangja a karkötőm kis hangszórójából.
- De miért? És te hol vagy? Nem mellesleg erre igazán kicsi az esély- tettem hozzá.
- Ha minden úgy lesz, ahogy azt eltervezték akkor itt állunk a főbejárat előtt. Gondolkodj, de ne sokat- mondta Joe hadarva, s mire előálltam volna a kérdéseimmel már megszakadt a vonal.
- A bálkirály és királynő nem más mint- vett ki Amy egy aprócska lapot a borítékból. – Olivia Adamson és Will Flight.
 Mikor meghallottam a hangomat Joe szavai csengtek a fülemben. Will sokkal közelebb állt a színpadhoz, hívogatóan tekintett rám.
Előre furakodtam a tömegben és Will a kezét nyújtotta. Egy apró csókot nyomott a számra s a fülembe súgott.
-          Miért haboztál?- suttogott, mire én csak mosolyogva megráztam a fejem. Kézen fogva fordultunk a közönség felé. Mr. Rogers a fejünkre helyezte a koronát. Óriási tapsvihar hallatszott, majd az évkönyv fotósa lépett elénk.
A következő pillanatban egy hatalmas sikoly hallatszott. Amy Smith pedig lezúgott a színpadról.
Mindenki eszét vesztve kezdett üvöltözni, Will és a fényképész is leugrott a színpadról, és próbáltak segíteni Amynek, aki körül akkor már hatalmas vértócsa állt.
Azonnal lerohantam a színpadról, végig az iskola folyosóján, ami mintha csak órák lennének csöndes és kihalt volt. Néhány teremből kihallatszottak turbékoló szerelmes párok, vagy épp a portás, ahogy tv-t néz de riadtan felpattant. Kirontottam a főbejáraton. Joe indította is az autót, mire beszálltam mellé.
- Mondtam, hogy ne menj fel- jegyezte meg önelégülten.
- Itt vagyok, vagy nem?- feleltem, mire leemeltem a koronát a fejemről. Gyönyörű volt. Letekertem a kocsi ablakát az országútra felhajtva majd egy lendülettel kidobtam a fejdíszt rajta. Mindenki érdekében.

35 évvel később - London

 Luca Carry elbeszélése

- Hol van a posta?- pattantam fel a konyhában a bárszékre, mire anya elém csúsztatott egy kupac borítékot.
- Mit vársz ennyire?- kérdezte közelebb hajolva.
- Az mindegy- feleltem izgatottan, mire átfutottam a neveket. – Jézusom még Alexnek is jött levele. A többi pedig Olivia Adamson, Olivia Adamson és hoppá Olivia Adamson-Carry. Végül is tartják a lépést. – Feleltem majd dühösen lecsaptam a leveleket.
- Mondd el, mit vársz ennyire? Csak nem Harry az mér megint? Hol nyaral éppen? – kérdezősködött anya miközben felbontotta saját leveleit.
- A Bahamákon- hajtottam rá fejemet a konyhapultra.
- Jesszus- kiáltott fel anya.
- Szép hely és csak 2 hétre ment- egyenesedtem ki.
- Nem, nem az Jesszus, ez Jesszus- felelte anya idegesen majd a levéllel a kezében kiviharzott a konyhából.

- Mi az?- kiáltottam utána, majd megfordítottam a borítékot. Az FBI-tól jött. Egy pillanatra még a szívem is megállt, majd anya után vettem az irányt. 

Folytatjuk. 

Szia! Mindenki véleménye számít, nagyon sokat jelentene, ha leírnád mit gondolsz így első olvasásra. Persze ne ítéljünk prológus alapján, csupán csak engem hajt a kíváncsiság. Köszönöm szépen és szép napot! ;) <3

Domixx

1 megjegyzés:

  1. Érdekesnek tűnik, bár figyelj jobban szerintem a helyesírásra. Az sajna elég zavaró. De azért mindent bele! ;)

    VálaszTörlés